ssvet

Saunování v létě

Stejně jako v zimě, tak i v létě je sauna velmi prospěšná pro naše zdraví. Nevypadnete tak z procesu budování imunity a v zimě nemusíte začínat od nuly.

Stejně jako v zimě, tak i v létě je sauna velmi prospěšná pro naše zdraví. Nevypadnete tak z procesu budování imunity a v zimě nemusíte začínat od nuly.

To ovšem není jediný z benefitů saunování v létě. V horkých dnech, při přechodech z tropických venkovních teplot do klimatizovaných prostorů naše tělo trpí teplotními šoky a je pro něj obtížnější se adaptovat. Díky pravidelné celoroční návštěvě sauny se našemu tělu zlepší schopnost termoregulace a tělo tak lépe snáší velké změny teplot.

K létu patří také nepříjemné pocení. I toho se můžeme částečně zbavit návštěvou sauny, která zmírní návaly horka. Navíc se v sauně příjemně osvěžíte v ledovém bazénku, čímž ještě snížíte intenzitu svého pocení.

Vystavování naší pokožky na prudkém slunci, může způsobit její citlivost. Díky saunování se kůže zpevní, otevřou se její póry a kůže tak dokáže dýchat a pročistit se.  Sauna také prokrví cévy, které mají pozitivní vliv na pokožku těla oslabenou přímým slunečním zářením.

Přestože chřipkové období je spíše na podzim a v zimě, i v letních měsících se spoustu lidí setká s virózou. Jednou z možností, jak této situaci předejít je nevynechávat saunování během teplých měsíců, ale navštěvovat ji celoročně a udržovat si tak imunitu. Sauna je vhodná i pro léčbu astma. Zvyšujeme hladinu imunoglobinu, který zabraňuje pronikání mikrobů do sliznice. Dýchací cesty jsou lépe prostupné a astma postupně poleví.

Teplé letní večery tak nějak svádí k vypití pár skleniček vína, grilování s přáteli atd podobně. Pokud jste přes zimu pracně makali na své postavě a rádi by jste si ji udrželi, je pro vás sauna skvělou volbou. Pomáhá při detoxikaci organismu a vyplavuje přebytečnou vodu z těla. Během léta se u mnoha lidí také zvýší fyzická aktivita. Po jízdě na bruslích, výšlapu do hor či jízdě na kole však naše svaly mohou být namožené. I v tomto případě je saunování skvělým a rychlým řešení. V sauně se naše svaly prohřejí, prokrví a díky tomu pak tolik nebolí.

Ve výsledku vám tedy návštěva sauny v létě rozhodně neuškodí. Ba naopak je s ní spojena ještě spousta benefitů, které by byla škoda nevyužít.

My v Sauna Central se na Vás těšíme v každém ročním období.

Zenové Wellness v centru Prahy

RÁJ PRO
ODPOČINEK

Dopřejte si zasloužený klid a načerpejte novou energii. Naše saunové centrum zkrášlené živými mechy vytváří jedinečnou atmosféru, ze které dýchá pohoda, mír a klid. V přízemí se můžete zrelaxovat hned v několika saunách (bylinková, finská, infrasauna), páře, ochlazovacím bazénku a odpočinkové místnosti. Součástí centra je i krásný bar v horním patře. Návštěvníci se zde mohou osvěžit například lahodným japonským čajem, freshem či domácími limonádami nebo si dopřát relax u vodní dýmky. Pro páry, které si chtějí užít soukromí, máme k dispozici privátní wellness.